Teniski Klub Kruševac

Osnovne informacije

Adresa: Ćirila i Metodija bb, Kruševac

Telefon: 063 634733 Bata Vučković

Elektronska pošta: [email protected]

Veb sajt: http://www.teniskrusevac.com/

Osnovan: 1986

Skraćeno ime: KRU

Informacije

Istorijat


Teniski klub 'Kruševac' je osnovan aprila 1986.godine. Pre 1986. godine klub je radio pod imenom TK '14.oktobar', a u posleratnom periodu, pedesetih godina dvadesetog veka pod imenom TK 'Miloje Zakić'. Sedamdesetih godina tenis se igra na jednom betonskom terenu u domu JNA, i zahvaljujući tadašnjim članovima kluba, Božidaru Ristiću i Zvonku Lazareviću, sada teniskim veteranima, tenis se održao.

Godine 1986. klub počinje sa radom na dva betonska terena na sportskom centru, čime počinje ubrzani razvoj teniskog sporta u Kruševcu, na čelu sa trenerom i igračem Miladinović Željkom.

Organizovanjem teniskih škola i radom sa mlađim kategorijama klub stvara sopstveni igrački kadar i do 1991. se takmiči u srpskoj ligi.

Izgradnjom četiri zemljana terena 1990. godine stiču se uslovi za još veču afirmaciju teniskog sporta u gradu, a samim tim i za kvalitetniji stručni rad u klubu sa svim selekcijama igrača. To je dalo rezultata, tako da već 1992. klub ulazi u II saveznu ligu. Iste godine klub učestvuej u kvalifikacijama za ulazak u I saveznu ligu i gubi odlučujući meč protiv ekipe TK "Beograd" rezultatom 4:5.

U drugom pokušaju 1993. TK "Kruševac" ne uspeva da obezbedi ulazak u 1. ligu izgubivši finalni meč od ekipe TK 'Žak'-Sombor rezultatom 4:5.

U trećem pokušaju 1994. zahvaljujući dobrom radu predsedništva kluba, sponzoru P.P.'Džošua T.K.', stručnom radu kluba, kvalitetnim igračima i velikom stečenom iskustvu u prethodnim takmičenjima, TK 'Kruševac' pobeđuje u polufinalnom meču u Novom Sadu istoimenu ekipu rezultatom 6:3. U finalnom meču protiv ekipe TK 'Crvena Zvezda' Beograd naš klub dobija meč rezultatom 7:2 i stiče prvoligaški status.

Predsedništvo kluba, svi članovi i simpatizeri kluba trudiće se da TK 'Kruševac' ostane stalni član prve savezne lige. Težićemo da, izgradnjom novih teniskih terena, pravljenjem balona (pokrivanjem terena u zimskom periodu), pojačanjem stručnog kadra, što većim omasovljavanjem teniskog sporta kroz teniske škole i organizovanjem što većeg broja turnira za sve dobne kategorije igrača, doprinesemo našem 'sigurnom' ostanku u elitnom društvu.

Dodatne informacije


Klub se danas nalazi u sklopu Sportskog Centra, ul.Ćirila i Metodija bb, i raspolaže kompleksom od 6 osvetljenih teniskih terena sa podlogom od šljake i tribinama. Teniski tereni se nalaze u prijatnom prirodnom ambijentu u podnožju najvećeg gradskog parka Bagdale, i deo su kompleksa raznih sportskih terena (3 hale sportova, zatvoreni i otvoreni bazeni, fudbalski i atletski tereni, trim staze). Njegovo okruženje, takođe, čini i nekoliko kafića sa kvalitetnom uslugom i lepo uređenim terasama sa kojih se pruža direktan pogled na same terene.
Za sve zainteresovane klub organizuje osnovnu tenisku obuku kroz Školu tenisa koju vodi pet teniskih trenera i koja okuplja veliki broj polaznika raznih uzrasta.
Klub u Takmičarskom sektoru raspolaže sa oko 30 registrovanih igrača u raznim kategorijama, kao i sa oko 100 rekreativaca i veterana, ljubitelja tenisa raznih profesija, koji svojim aktivnostima i finansijskom pomoći najviše doprinose radu kluba. Svi oni se u svojim kategorijama takmiče u teniskim ligama TS Srbije, kao i na raznim turnirima u zemlji i inostranstvu. Klub je tokom svog postojanja veoma uspešno organizovao veliki broj teniskih turnira za takmičare raznih uzrasta i kategorija, među kojima je najpoznatiji Vidovdanski turnir na kome su se tokom proteklih godina okupljali najbolji igrači naše zemlje u raznim kategorijama, i svoje prve pobede ostvarili Jelena Janković i Ilija Bozoljac u konkurenciji do 14 godina. Na našim terenima su se na početku svojih karijera takmičili Nenad Zimonjić, Janko Tipsarević, Dušan Vemić, Bojan Vujić, Vladimir Pavićević, Darko Mađarovski, Ana Jovanović, Jelena Janković, Neda Kozić, Ilija Bozoljac, Novak Đoković, kao i mnogi drugi naši

Povezane vesti