Teniski Klub Mijatovac Ćuprija

Osnovne informacije

Adresa: Karađorđeva 41/12, Ćuprija

Telefon: 035/471-005, 035/433-565

Elektronska pošta: [email protected]

Osnovan: 2006

Skraćeno ime: MIJ

Informacije

Istorijat:

Posle 1999. godine u Ćupriji nije bio u upotrebi ni jedan teniski teren sa zemljanom podlogom, i to je bio razlog da porodica Stojković 2000. godine napravi teniski teren koji je nekoliko godina egzistirao kao jedini na područiju opštine Ćuprija. Smešten je u centru sela Mijatovac, koje je 5 kilometara udaljeno od Ćuprije.  2006. godine formiran je TENISKI KLUB "MIJATOVAC" - Ćuprija. Predsednik kluba je Miroslav Stojković koji je u potpunosti posvećen razvoju takmičarskog tenisa svojih sinova i ostalih takmičara u klubu, njihovim  treninzima, organizovanju sparing mečeva, planiranju takmičenja, obezbeđivanju adekvatne opreme i ostalih elemenata koji su vazni za razvoj i napredovanje teniskih potencijala.

Imajući u vidu činjenicu da se mladi talentovani sportisti iz unutrašnjosti nalaze u podređenom položaju u odnosu na sportiste koji žive i treniraju u velikim gradovima i da je njihova afirmacija naročito u oblasti tenisa veoma zapostavljena i neadekvatna, formiranje teniskog kluba i terena u manjim gradskim i seoskim sredinama ima veliki značaj za razvoj ovog sporta i njegovo omasovljavanje.

Dodatne informacije:

U TK Mijatovac kao trener radi Miroslav Stojković koji poseduje sertifikat učitelja tenisa od 2002. godine, izdat od strane Udruženja teniskih trenera Srbije (predavači Radmilo Armenulić i Dejan Simić), Miloš Stojković poseduje licencu B i ITF level 1 za sudije, a uspešan takmičar sa zapaženim retultatima je Vladimir Stojković.

Od samog nastanka terena i kluba u njemu trenira Vladimir Stojković koji je bio registrovan u klubu TK Mijatovac 2006. godine, posle toga 2007. godine igrao za TK Gemax, a sada je registrovan u TK Partizan Beograd. 2007.godine Vladimir je bio finalista letnjeg državnog prvenstva, član reprezentacije Srbije do 14 godina i učestvovao je na evropskom pojedinačnom i ekipnom prvenstvu Evrope, te godine je igrao i Oranž Bol u Majamiju. Sada Vladimir trenira u TK Mijatovac i igra turnire u Srbiji do 18 godina i Seniorske turnire, a 2010. godine počinje da igra i profesionalne turnire-fjučerse, pokušava da prođe na tim turnirima kvalifikacije i da uđe u glavni turnir kako bi osvojio prve ATP poene.

Pored Vladimira i Miloša u klubu trenira i dosta dece iz Mijatovca i Ćuprije ali malo njih se  takmiči. Klub organizuje više puta godišnje turnire za rekreativce iz Ćuprije, Jagodine i Paraćina i ti turniri su dosta posećeni i zanimljivi. Klub ima izvrsnu saradnju sa TK Jagodina kada održavaju velike turnire, dobar primer je kada su organizovali državno prvenstvo do 14 godina i koristili teren TK Mijatovac kao dodatni teren koji je udaljen 5 km od njihovih.