Teniski Klub Ranilug Kosovska Kamenica

Osnovne informacije

Adresa: Kosovska Kamenica

Elektronska pošta: [email protected]

Osnovan: 2009

Skraćeno ime: RNL

Informacije

Istorijat:

TK "Ranilug" je osnovan 2009. godine u selu Ranilugu, opština Kosovska Kamenica. Osnivači kluba su Dragan Zdravković i Slobodan Zdravković.

Predsednik i trener kluba je Dragan Zdravković. Kao zaljubljenik u teniski sport, u proleće 2009. godine on okuplja oko sebe veliki broj ljubitelja tenisa, pre svega decu, ali i rekreativce i veterane. Uvidevši talenat nekoliko igrača, dolazi na ideju da formira tenisku školu i prenese im svoje znanje o tenisu. Na početku svog rada, teniska škola je imala svega 7 polaznika, a danas broji 20-tak članova. Ostvarena je izuzetno dobra i korektna saradnja sa njihovim roditeljima, koji podržavaju i prate sve aktivnosti kluba.

27. oktobra 2009. godine održana je osnivačka skupština TK "Ranilug", da bi 11.11.2009. klub dobio rešenje o upisu u Registar sportskih organizacija kao udruženja od strane Ministarstva omladine i sporta, od kada i funkcioniše kao pravno lice. Nedugo zatim postaje i član Teniskog saveza Srbije.

Klub je zvanično takmičenje započeo maja 2010. godine.

Dodatne informacije:

Klub raspolaže jednim betonski terenom koji se nalazi u centru sela Raniluga, a koji je i jedini teniski terena na području opštine Kosovska Kamenica. Klub je bio organizator nekoliko turnira za rekreativce i članove kluba na nivou Kosovsko-pomoravskog okruga, od kojih su 2 rekreativna teniska turnira postala tradicionalna, i to:

Prvomajski teniski turnir, koji je organizovan 2009. i 2010. godine 1. maja u okviru tradicionalne kulturno-sportske manifestacije "Morava se u pesmu uliva", koja se organizuje od 2000. godine (to je "seoska olimpijada", u kojoj su zastupljeni sledeći sportovi i discipline: tenis, stoni tenis, mali fudbal, košarka, odbojka, bacanje trojki, kros, narodni višeboj - bacanje kamena sa ramena, skok u dalj, skok u vis, trčanje u džakovima). Bilo je oko 30 učesnika teniskog turnira.
Sveti-Jovanski teniski turnir, koji je organizovan 2009. i 2010. godine 11. septembra, kada je i crkveni praznik sv. Jovan Krstitelj, odnosno sabor u Ranilugu. Bilo je dvadesetak učesnika.