Uspešan takmičarski vikend u Nišu i najava sezone na otvorenom

Uspešan takmičarski vikend u Nišu i najava sezone na otvorenom

Objavljeno 27.04.2015 07:20


U subotu i nedelju u Nišu su se igrali Tošin memorijal i regionalno prvenstvo do 12 godina.

Teniski klub Kostić bio je domaćin Tošinog memorijala - turnira I kategorije do 14. godina.

U teniskom klubu TAŽ igralo se regionalno prvenstvo za dečake i devojčice do 12 godina, gde su pobede odneli Mitić Maša (TAŽ) koja je u finalu pobedila Zdravković Emiliju (TAŽ) rezultatom 6/4 6/2, dok je kod dečaka titulu odneo Mihajlo Savić (GEM) savladavši Jovana Bjelicu (MED) rezultatom 6/1 6/1.


Vrhovnog sudiju Ljubišu Tasića pitali smo kako je protekao turnir i kakva je bila konkurencija:

"Ovo je prvenstvo TSIS B kategorije do 12 godina, 23 dečaka i 12 devojčica igra takmičenje. Nekada je bilo i po 60 takmičara u obe konkurencije, a u poslednje 2-3 godine je manje igrača tako da je teže i napraviti selekciju. Većina nosilaca je opravdalo ulogu favorita. Kod devojčica su više izjednačene šanse tako da je tu dosta neizvesnije.

Za sada je sve i korektno, malo spornih lopti ali u većini slučajeva deca sama rešavaju uz fer plej i dobar tenis. Najbolji takmičari u regionu su prisutni, pa se sportsko ponašanje podrazumeva. Vreme nas je lepo poslužilo, uslovi za igru su fantastični."

Jedna od učesnica turnira, Emilija Zdravković, podelila je sa nama utiske: 

"Zadovoljna sam svojom igrom, trudila sam se da sve što radim na treningu prenesem na teren. Bodovi sa ovog turnira pomoći će mi da napredujem na rang listi i planiram da igram još turnira ovog leta."


Narednog vikenda očekuje nas OP Sokobanje do 16 godina.