Teniski Klub Bor

Osnovne informacije

Adresa: Zeleni bulevar bb, Bor

Telefon: 065/2431352 Dejan Ivaskovic

Elektronska pošta: [email protected]

Osnovan: 1987

Skraćeno ime: BOR

Informacije

Istorijat

Teniski klub „Bor“ je osnovan 1987. godine formiranjem inicijativnog odbora u kome su se našli svi zaljubljenici teniske igre, sa ciljem da se u gradu bakra osnuje klub i da pružimo mogućnost mladima da se bave ovim izuzetno lepim sportom. U početku se aktivnost kluba odvijala na jednom asfaltnom terenu kraj „starog“ sportskog centra, da bi 1996. godine na prostoru novoizgrađenog sportskog centra „Mladost“ bile uslišene molbe kluba i izgrađena četiri teniska terena ( šljaka) i jedan asfaltni.

Dodatne informacije

Čitav kompleks je veoma dobro osvetljen tako da je pravo zadovoljstvo igrati i u večernjim satima. Izgradnjom novih terena Teniski klub „Bor“ je krenuo sa ozbiljnijim radom, počela je škola tenisa za predškolsku i školsku decu i ubrzo su se rezultati nizali.

Imali smo pomoć i saradnju sa Novakovim prvim trenerom, poštovanom Jelenom Genčić koja je često sarađivala sa rukovodstvom i trenerima kluba.
TK „Bor“ će uložiti puno rada i truda, (stručni kadar i rukovodstvo), kako bismo dobili dobru bazu (Tenis 10) samim tim i kvalitet za budućnost. Veoma dobre rezultate imamo u crvenom, narandžastom i zelenom nivou takmičenja. To ukazuje na dobar rad trenera klubu u kome  radi jedan Viši trener tenisa, jedan operativni trener tenisa sa C licencom, tri trenera sa C licencom i dva trenera koja su stekla GPTCA međunarodnu C licencu na Akademiji Obradović

Povezane vesti