Teniski Klub Euroclub Zaječar

Osnovne informacije

Adresa: 7. Septembar bb, Zaječar

Telefon: 069 126 42 14

Elektronska pošta: [email protected]

Osnovan: 1993

Skraćeno ime: EUR

Informacije

Istorijat


Osnovan 1993 godine. Nalazi se u ambijentu park šume Kraljevića. Ima 4 šljakasta terena i tenisku kuću u kojoj su smešteni: restoran, klupske prostorije, teretana, svlačionica sa tuš kabinama i par soba za smeštaj gostiju kluba. Do sada organizator niza takmičenja saveznog i republičkog ranga, dva državna prvenstva SCG, kao I ITF YUGOSLAVIA-MACEDONIA MEN’S SATELLITE CIRCUIT ’97, ITF YUGOSLAVIA F3B FUTURES TOURNAMENT’98, YU SAT ZAJEČAR ’01, SERBIA&MONTENEGRO SATELLITE EUROCLUB 10, SCG FUTURES TOURNAMENT MEGATREND ’04 i SCG FUTURES TOURNAMENT MEGATREND ’05.

Dodatne informacije


Euroclub je mesto gde su rekete ukrstili teniseri sa svih kontinenata, a od naših najpoznatijih igrača bili su Viktor Troicki-drugi reket Srbije, teniser koji je među prvih 40 igrača na ATP listi, Nenad Zimonjić-najbolji dubl igrač na svetu, Dejan Petrović, bivši selektor Davis cup reprezentacije Srbije, Bojan Vujić, nekadašnji prvak Bosne i Hercegovine, kasnije selektor Davis cup reprezentacije ove zemlje, ali i trener igračica kao što su Dženifer Kaprijati i Marija Šarapova, Vladimir Pavicević, Nikola Ćirić, Aleksandar Slović, Boris Pašanski, Relja Dulić Fišer, David Savić, Goran Tošić, Darko Mađarovski, Ðorđe Ðokovic, najmlađi brat našeg Noleta…

Posebno mesto zauzima sećanje da je daleke 1994. godine na terenima Eurocluba, jedan od svojih prvih mečeva u karijeri odigrala i teniserka iz samog vrha svetskog tenisa, naša briljantna Jelena Janković.

Danas Euroclub broji osamdesetak članova i isto toliko polaznika teniske škole, sa nadom da će neki od njih nastaviti da pronose slavu srpskog tenisa. Tu pre svih mislimo na naše takmičare Mitrović Marka, Ðergović Katarinu, Kostadinović Stefana, Mladenović Jovanu, Minić Jelenu... Za njihov uspeh, ali i za sveobuhvatni razvoj kluba najveći uticaj imaju:
BOJAN MICIĆ, direktor kluba, nekada i sam klupski trener i sudija, sa iskustvom linijaša na Davis cup meču Srbija-Portugal.
DARIO PETKOVIĆ, licencirani viši teniski trener od 1998, direktor i vrhovni sudija na nekoliko domaćih turnira, sa iskustvom linijaša na par međunarodnih turnira.
DUŠKO MILUTINOVIĆ, prof. fizičke kulture, licencirani viši teniski trener od 1986. godine, član teniskog odbora TSS, ITF level 1 sudija.
MILJAN DRLJAČA, licencirani trener i savezni sudija, sa iskustvom suđenja na nekoliko međunarodnih turnira.
SLOBODAN RAKOVIĆ, licencirani trener i sudija, sa iskustvom suđenja na nekoliko međunarodnih turnira i zvanicni španer kluba.

Povezane vesti

Povezane slike