Teniski Klub Požarevac

Osnovne informacije

Adresa: Porečka bb, Požarevac

Telefon: 060 7665668 Zoran Jonic

Elektronska pošta: [email protected]

Veb sajt: http://www.topozarevac.rs/teniski_tereni.php

Skraćeno ime: POŽ

Informacije

Tenis je u Požarevcu bio zastupljen i predstavljao sferu interesovanja još od 90-tih godina. Tada su se svi ljubitelji ove džentlmenske igre okupljali na mestu teniskih terena TK "POŽAREVAC" koji su se nalazili a i danas se nalaze na mestu iza vojnog garnizona grada Požarevca, na prostoru nekadašnjeg gradskog bazena.

Tenis je godinama okupljao razne populacije, od najmlađih polaznika i ljubitelja ove prelepe igre pa sve do onih starijih poklonika i simpatizera ovog sporta. Godinama se ova igra razvijala i okupljala sve veći broj svojih simpatizera koji su se sastajali ne samo radi sportskog i takmičarskog duha već i radi druženja i širenja prijateljstva. Sada je tenis u našem gradu doživeo veliku ekspanziju i okupio dosta veliki broj mladih polaznika. Samo u toku prošle godine broj mladih i novih članova kluba TK "POŽAREVAC" je dostigao broj od 120 učenika.

Od prošle godine teniski kopleks TK"POŽAREVAC" doživeo je neke nove promene: urađen je nov teren sa betonskom podlogom, presvučeni su postojeći tereni novom šljakom kao i nova rasveta koja je postavljena na novoizgrađenom betonskom terenu koja bi omogućila igru i večernjim satima. Inače TK "POŽAREVAC" u svom sklopu raspolaže sa jednim centralnim terenom sa tribinama i reflektorima, četiri terena presvučena šljakom koji takođe imaju tribine za posetioce i jednim terenom sa betonskom podlogom koji je takođe osvetljen i može služiti kako za igru tako i za trening i usavrševanje mlađih kategorija i polaznika.

Inače na kompleksu TK "POŽAREVAC" se svake godine organizuju prvenstva i takmičenja za sve kategorije i uzraste,počev od 14 godina pa sve do turnira za veterane, koji su izuzetno posećeni i neki su čak uvršćeni i u kalalendar TSS. Sa obzirom da je ovaj sport proteklih godina doživeo veliku ekspanziju zahvaljujući velikim uspesima naših sportista u svetu pojavila se potreba za proširivanjem ponude za kako mlade naraštaje i polaznike tako i za rekreativce u smislu izgradnje i adaptacije postojećih terena. Tako se može istaći da u našem gradu postoji i teniski teren koji ulazi u sklop i sadržaj Sportskog centra Požarevac, a nalazi se odmah pored hale sportova i gradskog bazena i takođe je presvučen šljakom i ima postavljene reflektore koji daju mogućnost i za noćnu igru.

Vrlo je pohvalno istaći da se u projekat razvoja sporta uključio i izvestan broj privatnih preduzetnika koji su u sklopu svog asortimana ubacili i sportske sadržaje, između ostalih i zatvorene terene za tenis i mali fudbal. Tako se može istaći da postoji i zatvoreni teren za tenis koji se nalazi u balonu sportskog komleksa "INON" presvučen je travnatom podlogom. Ovaj teren otvara mogućnost svim ljubiteljima ovog sporta da mogu upražnjavati ovu igru i u zimskom periodu pošto poseduje i grejanje. Sportski kompleks "INON" je u toku prošle 2008.godine izgradio i dva otvorna terena (šljaka) koji se nalaze na brdu Igma nadomak Požarevca, čime je ovaj sadržaj što se tiče ovog sporta bar za sada upotpunjen.

Cena članarine za jednu kalendarsku godinu je 3000 dinara. Cene usluga iznajmljivanja terena TK "POŽAREVAC" za članove kluba je 300 dinara po satu. Cena usluga iznajmljivanja terena TK "POŽAREVAC" za one koji nisu članovi kluba je 400 dinara po satu. Iznajmljivanje centralnog terena je 500 dinara po satu.

Povezane vesti