Teniski Klub TK Slavija Ćuprija

Osnovne informacije

Adresa: Dragosa Ilica br 2, 35230, Ćuprija

Telefon: 063 600686 Dragan Matic

Elektronska pošta: [email protected]

Veb sajt: http://www.tkslavija.com/

Osnovan: 1926

Skraćeno ime: SLA

Informacije

Istorijat

U Ćupriji se na lokaciji 'Slavija' 1925. godine započelo sa izgradnjom prvog privatnog teniskog terena, koji je pušten u rad 1926. i na kome je funkcionisao teniski klub zatvorenog tipa. Klub je nakon toga zatvoren i obnavljan više puta menjajući ime i lokacije u gradu. Konačno je obnovljen i registrovan u Ministarstvu omladine i sporta 2008. godine pod nazivom 'Teniski klub Slavija'.
Klub je obnovljen sa ciljem da čuva tradiciju igranja tenisa u Ćupriji, razvija mlade takmičare i propagira zdrav život i rekreaciju.

Dodatne informacije

Teniski klub Slavija veoma aktivno deluje u okviru lokalne zajednice. Redovno organizuje promocije i humanitarne akcije, školu tenisa i takmičenja. Ono što je posebno karakteristično za ovaj klub jeste da svake godine organizuje šampionat kluba u više kategorija, i u okviru tog šampionata organizuje svakog meseca prvenstva kluba u odgovarajućim kategorijama. Klub ima preko 100 članova koji svoje aktivnosti obavljaju na više otvorenih i zatvorenih teniskih terena. Godine 2011. završio izgradnju 4 teniska terena sa veštačkim osvetljenjem, čime je postavljen temelj za dalji razvoj tenisa u Ćupriji.

Predsednik kluba Milojevic Sasa

Povezane vesti