Teniski Klub Zvečan

Osnovne informacije

Adresa: Zvečan

Telefon: 063/839-0506

Elektronska pošta: [email protected]

Osnovan: 2007

Skraćeno ime: ZVE

Informacije

Istorijat

Teniski klub "Zvečan" je prvi teniski klub sa prostora Kosova i Metohije registrovan u nadležnosti ministarstva Omladine i Sporta, Republike Srbije 25.12.2007.godine. Škola tenisa za decu do danas broji više od stotinu dece polaznika a danas naš klub ima preko 20 registrovanih juniora koji se takmiše na turnirima širom Srbije. TK "Zvečan" znatno je doprineo u omasovljavanju sporta tenisa u regionu radeci svoj program u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Velikoj Hoči, što je rezultiralo u osnivanju njihovog kluba (osim u Velikoj Hoči) i formiranje Teniskog saveza Kosova i Metohije. Zajedničkim radom svih klubova u savezu i podrškom TSS i njihovih čelnika, Teniski savez nelegitimne države Kosova i dalje nema pristup ITF-u i licenci za nacionalna takmičenja u svim kategorijama.

Dodatne informacija

Teniski klub raspolaže sa dva teniska terena koja su u vlasništvu lokalne samouprave.  Prvi teren je u balon hali (gumirana podloga) u okviru fudbalskog stadiona, dok je drugi teren (podloga šljaka) nedaleko udaljen u sportsko-rekreativnom centru mesta Zvečan.  Planirana je izgradnja još dva privatna terena koja bi u vlasništvu kluba  znatno doprinela u omasovljavanju tenisa u regionu i organizaciji redovnih turnira u kalendaru Teniskog saveza Istočne Srbije.

Od 2010. godine teniski klub „Zvečan“ je i punopravan član Teniskog saveza Srbije a u kalendaru je i prvi državni turnir treće kategorije do 16.g., planiran za 18. Jun, 2011.g. gde se očekuju najbolje rangirani takmičari u kategoriji do 16.god. iz Beograda, Ćuprije, Kruševca i Niša.

Naš klub raspolaže sa jednim teniskim trenerom koji je u funkciji predsednika Teniskog saveza Kosova i Metohije, koji je svojim osmogodišnjim radom na Floridi stekao diplomu i licencu Teniske Akademije Nika Boliterija (NBTA-Nick Bollettieries Tennis Academy, Fla.USA), radeći pored  teniskih stručnjaka poput Rick Macci-a,Tonny Willander-a, Sergie Corretia i David Pierce-a.  Naši takmičari u juniorskim turnirima postižu zadovoljavajuće rezultate širom Srbije, a naše ambicije su plasman u prvih 100 na rang listi TSS i svim kategorijama do kraja tekuće 2011.g.

Teniski klub „Zvečan“ kao gost u Gemaksu sa Jelenom janković i g.Dušanom Orlandićem iz TSS.