Počeo ITF Profesionalni turnir za žene!

Počeo ITF Profesionalni turnir za žene!

Objavljeno 18.06.2015 08:50


Naša ekipa posetila je juče jedan od jačih turnira u tenisu u ovom regionu. U pitanju je ITF Profesionalni turnir za žene sa velikim brojem takmičarki iz celog sveta. Turnir će trajati do nedelje, 21.juna, kada ćemo saznati i ko će poneti titulu šampionke. 

Razgovarali smo sa Anom Živković, glavnim lekarom ovog turnira: “ITF Profesionalni turnir za žene je nagradnog fonda od 10.000 dolara. Došle su devojke iz celog sveta: iz Argentine, Italije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Turske, Mađarske i mnogih drugih zemalja. Žreb je bio na 64 kvalifikacija i igralo se tri dana. Devojčice koje su igrale u kvalifikacionom delu, njih osam, ušle su u glavni turnir u kojem su 32 devojčice, odnosno devojke i te dame će igrati nakon prvog kola i samim tim dobijaju poene za ITF profesionalne turnire. Neophodno je da prođu prvo kolo, kako bi iole dobile neki poen. Mečevi su u fer plej borbi. Imamo šest sudija. Svaki meč je sa sudijom u stolici. Turnir traje sve do nedelje, 21.juna, kada ćemo konačno znati ko je pobednica ovog turnira.“

A na naše pitanje „Kakva je zainteresovanost za ovaj sport nekad i sad?“, Ana je istakla da je „tenis sport koji je u modi, ili je malo manje moderan, ali da nikada ne ispada iz mode“. Takođe, ističe da je jako skup sport, ali da uz podršku roditelja i ljubavlju dece prema ovom sportu, je sve moguće.

U ovom artiklu:


Podeli vest na socijalnim mrežama